case

KemiSile 2000 Plus – Oikean säilöntämenetelmän valinta

Laaja rehunsäilöntäosaaminen

Kemiran asiantuntemus rehunsäilönnässä ja asema orgaanisten happojen johtavana valmistajana tunnetaan hyvin ympäri Eurooppaa. Kemiran AIV® ja KemiSile -tuotteilla voi tehokkaasti minimoida rehun pilaantumisen sekä ravintoainetappiot maito- ja lihakarjatiloilla. Tuotteiden perustana on muurahaishappo.

Kun yksi Ison-Britannian johtavista rehualan yrityksistä, AB Agri, etsi tehokasta rehunsäilöntämenetelmää, se kääntyi Kemiran puoleen. AB Agrin tytäryritys KW Trident markkinoi teollisuuden sivutuotteisiin pohjautuvia rehuja paikallisille maitotiloille. Vuonna 2012 se aloitti Vivergo Fuelsin bioetanolituotannon sivutuotteina syntyvien liemirehujen markkinoinnin. Kemira ja KW Trident tekivät yhteistyötä oikean säilöntämenetelmän löytämiseksi näille rehukomponenteille.   

Räätälöidyt ratkaisut takaavat parhaan lopputuloksen

Kemira testasi ensin laboratoriokokeissa useita eri säilöntäaineita vuonna 2011. Tämän jälkeen tehtiin kokeita käytännön oloissa Englannissa vuoden 2012 alussa. Saatujen koetulosten perusteella sopivaksi säilöntämenetelmäksi Vivergolle valittiin KemiSile 2000 Plus, jonka toimitukset alkoivat kesällä 2012. 

"Paras säilöntämenetelmä löytyy testaamalla ja analysoimalla jokainen tapaus erikseen, koska rehukomponentit ja tuotantoprosessit ovat erilaisia", kertoo Harry Slagter, Kemiran Application Specialist (Feed). Kemiran rehunsäilöntäratkaisut varmistavat eläimille korkealaatuisen rehun sekä tilojen kustannustehokkaan tuotannon ja hyvän taloudellisen tuloksen.