case

Pienempi hiilijalanjälki Kemira FennoBondin avulla

Ympäristöasiat edistävät kevyen pakkauskartongin valmistusta

Kuitupohjaiset tuotteet muodostavat suurimman osuuden maailman pakkausmateriaaleista, ja niiden perässä tulevat muovi, metalli ja lasi. Pakkausmateriaalien kysyntää lisäävät kasvavan väestön tarpeet, teollisuuden kasvu, demografiset ja elämäntyyliin liittyvät kehityssuuntaukset sekä terveys- ja turvallisuusnäkökohdat. Laajempi tietoisuus ympäristöasioista on myös alkanut vaikuttaa pakkausalaan, mikä näkyy lakisääteisinä vaatimuksina vähentää ja kierrättää pakkausmateriaaleja.

Pahvinvalmistajat vastaavat haasteisiin kehittämällä entistä kevyempiä tuotteita. Kevyemmän pakkauskartongin ympäristövaikutus on pienempi, koska pakkausmateriaalia tarvitaan vähemmän, kuljetuskustannukset pienenevät, jätettä syntyy vähemmän ja raaka-aineiden kulutus laskee.

Kevyempi tuote, parempi lujuus

Kevyiden tuotteiden valmistuksen haasteena on säilyttää tärkeät ominaisuudet, kuten lujuus, vahvuus ja taivutettavuus, kun tuotteen painoa pienennetään. Kemira on pyrkinyt vastaamaan näihin haasteisiin kehittämällä vahvuutta ja lujuutta parantavia kemikaaleja, joista on asiakkaalle monenlaista hyötyä.

Kemira FennoBond -vahvistusainetta kokeiltiin asiakaskäytössä paremman taivutuslujuuden saavuttamiseksi kartonkia taitettaessa. Päällikerroksiin lisättiin Kemira FennoBondia, mikä paransi taivutuslujuutta 10 prosenttia ja mahdollisti kevyemmän kartongin valmistamisen. Kaiken kaikkiaan vahvistusaine paransi asiakkaan tuottoa ja lopputuotteen laatua, laski merkittävästi raaka-aineiden kulutusta sekä pienensi hiilijalanjälkeä.